2016 m. rugsėjo 14 d., trečiadienis

Varškinės tešlos obuolių pyragas



22 cm. apvaliai formai

Tešlai:

3 obuoliai
75 gr. minkšto sviesto
100 gr. cukraus
2 kiaušiniai
130 gr. varškės, pertrintos per sietelį
160 gr. miltų
1 a.š. kepimo miltelių
žiupsnelis druskos

Pyrago viršui:

30 gr. sviesto
40 gr. cukraus

Sviestą išsukame su cukrumi ir druska iki purios masės. Dedame varškę, išplakame mikseriu. Įmušame kiaušinius ir vėl išplakame. Beriame persijotus miltus su kepimo milteliais ir išmaišome šaukštu. Dedame tešlą į kepimo popieriumi išklotą formą, išlyginame paviršių. Obuolius nulupame ir supjaustome skiltelėmis. Išdėliojame ant tešlos. Pyrago viršui skirtą sviestą ir cukrų pakaitiname, kol cukrus patirpsta. Teptuku aptepame obuolius. Kepame 180°C orkaitėje apie 50 min., kol pyrago vidus bus iškepęs, o viršus gražiai parudavęs. Atvėsiname. Skanaus :)

P.S. Iki šiol mano favoritas buvo Perlinis obuolių pyragas. Po šio recepto į pirmą vietą iškyla šis :) Ypač skanus pyrago viršus - cukrus karamelizuojasi į traškią plutelę..

Recepto šaltinis cookrook.ru


17 komentarų:

  1. Kepiau, skanu :) Tešla tokia drėgna, sodri. Įdomu, kaip kitą dieną laikosi? Nesukietėja smarkiai? Surijom viską vienu prisėdimu keturiese :( Bandymams neliko. Ir kas būtų, įmaišius obuolius vienodai į tešlą?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Išsilaiko puikiai, tik jei laikote uždengtą, ta cukraus plutelė paminkštėja.

      Panaikinti
  2. ačiū už šį receptą, labai skanus pyragas!

    AtsakytiPanaikinti
  3. Kepiau šį pyragą. Man neiškilo :( gali būti dėl to, kad dėjau rudąjį cukrų?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Jolita, cukrus tikrai negalėjo būt to priežastimi.

      Panaikinti
  4. Ar galima naudoti rikota vietoj varskes? Aciu

    AtsakytiPanaikinti
  5. Ar tešla ir turi būti tokia kieta?

    AtsakytiPanaikinti
  6. Jurgita, labai skanus pyragas! Mano vyras vis prašo, kad iskepciau. Šiandien kepa su bananais vietoj obuolių, nes jų neturėjau.. tad ziuresim kas gausis :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Ir kaip gavosi su bananais? Aš pati turėjau minčių su jais pabandyti, bet dar nebandžiau :)

      Panaikinti
  7. Nuostabus pyragas. Labai skanus. Ačiū už receptą.

    AtsakytiPanaikinti
  8. Kai ieškau recepto, visada prirašau "aj receptai" :D Ačiū už nuostabų pyragą.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Elija, kaip džiugu skaityt tokius komentarus :)

      Panaikinti
  9. Labai skanus pyragas ;) as nuolat ji kepu,aciu! :))

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...