2015 m. rugpjūčio 18 d., antradienis

Varškės pyragas su vyšniomis ir kokoso pienu


26 cm. apvaliai kepimo formai

Tešlai:

2 maži kiaušiniai
250 gr. miltų
1 a.š. kepimo miltelių
125 gr. sviesto
60 gr. cukraus
žiupsnelis druskos

Įdarui:

500 gr. kreminės varškės
100 gr. cukraus
3 kiaušiniai
150 gr. grietinės
200 gr. kokoso pieno (tirštesnio)
4 v.š. krakmolo
1 a.š. vanilinio cukraus
200 gr. vyšnių be kauliukų

Tešla. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais, sudėkite gabaliukais supjaustytą sviestą, druską, cukrų ir viską rankomis trinkite, kol susidarys trupiniai. Įmuškite kiaušinį, vėl viską išminkykite iki vientisos masės.  Jei tešla lips prie rankų, įberkite saujelę miltų, bet nepadauginkite. Tešla turi būti minkšta. Susukite į maistinę plėvelę ir įdėkite į šaldytuvą, kol ruošite įdarą.

Įdaras. Atskirkite kiaušinių trynius nuo baltymų. Dubenyje sumaišykite varškę, kokoso pieną, grietinę, vanilinį cukrų, krakmolą ir trynius. Baltymus su cukrumi išplakite iki standumo (apvertus dubenį jie turi jame laikytis). Atsargiai įmaišykite į varškės masę. Sudėkite vyšnias ir taip pat atsargiai pamaišykite 

Kepimo formos dugną išklokite kepimo popieriumi. Tešlą paskirstykite ant dugno ir sienelių. Supilkite įdarą. Kepkite 175°C orkaitėje apie 60 min., kol viršus ims gražiai rusti. Iškepusį visiškai atvėsinkite (geriausia per naktį palaikyti šaldytuve). 

P.S. Uogas galite naudoti įvairias. Tiks ir šaldytos, tik nupilkite skystį. Pagal originalų recepta įdarui reikėjo kokoso kremo, bet jo neradau. Jei rasite, kepkite su kremu - manau pyragas bus dar skanesnis (nors ir pienas puikiai tiko). 

Adaptuota iš liveinternet.ru

4 komentarai:

  1. Nuo tada, kai pamaciau recepta, norejau isbandyti, nes jauciu silpnybe viskam, kas su vysniomis. Deja, saldytu vysniu neradau, tad kepiau su avietiemis. :) Pyrago idaras isties puikus, dregnas, minkstas, su lengvu kokoso prieskoniu. Tiesa, vienas minusas vis delto yra, pyrago sieneles isejo kietos ir ne itin skanios, manau, kad jas tiesiog reikejo padaryti plonesnes. Siaip pyragas tikrai vertas demesio, nors gamyba uztrunka, rezultatas tiesiog tirpsta burnoje. :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Snieguole, aciu uz atsiliepimus :) Keista, bet mano pagrindas nebuvo kietas ir buvo tikrai skanus. Galbūt Jūsų orkaitėje reikia trumpiau kepti, kad neperkepti per daug.

    AtsakytiPanaikinti
  3. Labai noriu kepti šį pyragą, bet va, recepte matau netikslumų: " Miltus sumaišykite su kepimo milteliais, sudėkite gabaliukais supjaustytą sviestą, druską, cukrų ir viską rankomis trinkite, kol susidarys trupiniai. Įmuškite kiaušinį, vėl viską išminkykite iki vientisos masės. Galiausiai suberkite miltus ir išminkykite." Tai kiek tų miltų - ar juos berti dalimis, ar visus iš karto, pradžioje, tai kiek tada įdėti antrą kartą?

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...