2015 m. rugpjūčio 25 d., antradienis

Mini kibinai su kopūstais (tešla be kiaušinių)



20 mažų kibinukų

Tešlai:

150 gr. šalto sviesto
250 gr. grietinės 10-12 %
250-350 gr. miltų
1 v.š. cukraus
0,5 a.š. druskos

Įdarui:

kopūsto
morkos
svogūno
kario
druskos
pipirų

*Kiaušinio arba pieno aptepimui, sezamo sėklų, aguonų, riešutų ar kt. pabarstymui

Tešla. Dubenyje sumaišome 250 gr. miltų, druską, cukrų. Dedame mažais gabaliukais supjaustytą arba burokine trintuve sutarkuotą sviestą. Triname rankomis, kol susidarys drėgni trupiniai. Supilame grietinę, užminkome tešlą. Jei ji limpa prie rankų, suberiame likusius miltus, bet nepadauginame, - tešla turi būti minkšta ir elastinga. Dedame tešlą 30 min. į šaldytuvą.

Įdaras. Įdarui daržoves smulkiai supjaustome (morką sutarkuojame) ir patroškiname keptuvėje su trupučiu aliejaus. Įberiame prieskonių.

Tešlą padaliname į 20 dalių ir formuojame kibinus. Viršų aptepame plaktu kiaušiniu arba pienu, pabarstome sezamais, aguonomis, riešutais ar kt. Kepame iki 200°C įkaitintoje orkaitėje apie 30 min., arba kol viršus gražiai apskrunda.

P.S. Kibinus galite daryti ir didesnius, arba formuoti bandeles be kaselės. Įdarui irgi galima dėti ir kitų daržovių (aš dėjau tiesiog tai, ką turėjau šaldytuve :). Labai gera ir greitai padaroma tešla , kibinai išlieka minkštučiai net po kelių dienų. 


4 komentarai:

  1. mini pyrageliai su kopustais bet ne kibinai . Kibinai, kybyny, kibynai (karaimų kalba „kybyn”, daugiskaita „kybynlar”; lietuviškai kibinai) – tai nacionaliniai karaimų pyragėliai. Tai vienas iš žinomiausių karaimų patiekalų. Tai pusmėnulio formos pyragėliai su kapotos avienos ir svogūnų įdaru.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Vadinkite, kaip Jums patinka, nematau jokiu problemu tame :)

      Panaikinti
  2. puikus receptas vegetarams. Dėkoju. Kaip pavadinsi, taip nepagadinsi... :))

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...