2015 m. birželio 26 d., penktadienis

Riešutiniai sausainiai be miltų



120 gr. anakardžių riešutų Arimex
70 gr. cukraus
1 didelio kiaušinio baltymas
žiuosnelis druskos

Riešutus sumalame iki smulkių gabaliukų. Sumaišome juos su cukrumi. Baltymą su druska išplakame iki standumo (masė turi būti blizgiu paviršiumi, laikyti savo formą ir apvertus dubenį nekristi iš jo). Sumaišome baltymus su riešutais. Dedame po arbatinį šaukštelį tešlos ant kepimo popieriumi išklotos skardos, paspaudžiame, kad suteiktume sausainio formą. Kepame iki 170°C įkatintoje orkaitėje 10-15 min., kol prisilietus pirštu sausainis vis dar būna minkštas, bet jo paviršius nebelimpa. Tuomet išjungiame orkaitę ir paliekame sausainius 40-60 min. šiltoje orkaitėje. Skanaus!

P.S. Riešutus galite naudoti, kokius tik norite. Galite maišyti ir kelių rūšių.

Recepto šaltinis 1000.menu

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...