2011 m. rugpjūčio 15 d., pirmadienis

Troškintos bulvės vengriškai


10 bulvių
2 dideli svogūnai
3 v.š. pomidorų padažo
0,5 a.š raudonosios paprikos miltelių
4 v.š. sviesto
krapų arba petražolių
druskos, pipirų
apie 0,5 litro sultinio

Svogūnus supjaustyti žiedais ir apkepinti svieste, kol gražiai pagels. Bulves supjaustyti apvaliom skiltelėm, suberti papriką, sudėti pomidorų padažą, svogūnus, išmaišyti. Jei sultinys nėra sūrus, galima ant bulvių pabarstyti druskos, piprų pagal skonį.

Dedame bulves į kepimo indą, užpilame sultiniu taip, kad jis apsemtų 2/3 bulvių aukščio. Kepame 190-200 C orkaitėje apie valandą arba kol gražiai apskrunda ir išgaruoja skystis. Skanaus!

P.S. Galima patiekti, kaip garnyrą, bet labai skanu valgyti ir vienas, užsigeriant kefyru :)

Recepto šaltinis say7.info

9 komentarai:

  1. kas yra pomidoru padazas? tai pomidoru pasta, naudojama pvz troskiniuose, ar paprastas pomidoru padazas, kur parduotuvese pilna ivairiu firmu?
    aciu uz ats :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. As pirkdavau paprasta parduotuvini. O dabar naudoju savo gamybos (Pomidoru padazas ziemai).

    AtsakytiPanaikinti
  3. Labai skanios bulvytes!

    AtsakytiPanaikinti
  4. O sultinį iš kubelių naudojote? :)

    AtsakytiPanaikinti
  5. Mmm, reiks pamėgint, kaip tik kažko panašaus ieškojau :D

    AtsakytiPanaikinti
  6. Tikrai labai skanios bulvytės!!!

    AtsakytiPanaikinti
  7. mmmm...kaip skaniai atrodo,o ir kefyra man kazkas primine....reikes butinai pabandyti....bandziau jau ne viena jsuu receptuka,tikrai super skaniai :))))

    AtsakytiPanaikinti
  8. Patiko! Nusižiūrėjau dar porą receptų.

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...