2010 m. spalio 5 d., antradienis

Aviečių-apelsinų sirupas

Receptas besibaigiančiam aviečių sezonui :) Už jį noriu padėkoti Aguonėlei. Sirupas jau išragautas - fantastiškas skonis...


Iš nurodytų produktų išeina apie 1200 ml. sirupo

800 gr. aviečių
500 gr. baltojo cukraus
500 gr. rudojo cukraus
200 ml. šviežiai išspaustų apelsinų sulčių
900 ml. vandens

Į puodą pilame vandenį, apelsinų sultis ir visą cukrų. Verdame viską ant lėtos ugnies vis pamaišydami. Verdame, kol sirupas ima tirštėti. Man užėmė apie 1,5 h. Jei naudosite mažesnį kiekį produktų - virimo laikas atitinkamai sutrumpės. Avietes sutriname blenderiu arba paprasčiausia bulvių grūstuve. Sudedame į sutirštėjusį sirupą, viską vėl užverdame ir nukeliame nuo ugnies. Perkošiame per smulkų sietelį, kad neliktų aviečių sėklyčių (aš košiau 2 kartus). Sirupą pilame į puodą ir užviriname. Supilame į sterilius indus, užsukame ir laikome šaltai.

P.S. Supylus avietes sirupas suskystėja, bet atvėsęs jis vėl sutirštėja. Skonis dieviškas.... Su arbata, su ledais, ir su kuo tik sugalvosite :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...